TRIPPA ALL'OLIVETANA

Tempo di Preparazione e cottura: 60 minuti circa
 
Ingredienti per 4 persone: 
1 kg di trippa lessa; 
1 cucchiaio di strutto; 
1/2 cucchiaio di zucchero; 
200 gr. di tritato di manzo; 
2 melanzane tagliate a fette; 
sale e pepe; 
caciocavallo grattugiato; 
qualche fettina sottile di primosale fresco; 
cannella; 
1 chiodo di garofano in polvere

Preparazione:
Un chilu di trippa vugghiuta e tagghiata a tagghiarina e ogni tagghiarina quantu ‘na manu, di lunghezza. Pigghiati un tianu e faciti e faciti squagghiari un cucchiaru di struttu, junciti a ‘stu puntu ‘na cucchiarata di zùccaru e, appena squagghiatu, jttatici la trippa facennu cociri a focu allegru pi un beddu pizzuddu. Priparativi sparti un beddu ragù cu 200 gr. di tritatu di manzu e friitivi, sempri sparti, e cu ogghiu vugghienti, dui beddi milinciani tagghiati a feddi. A ‘stu puntu, dintra ‘na tigghia untata d’ogghiu, cominciati a mettiri ‘na sulata di milinciani e supra a chista, ‘na sulata di trippa e supra la trippa ‘na sulata di ragù saliannuci supra sali, pipi macinatu, caciucavaddu grattatu, qualchi fidduzza di primulali, un pizzicu di cannedda e qualchi chiovu di garofanu macinatu. Ripititi li sulati, finu a jnchiri la tigghia, finennu cu lu ragù cunzatu comu vi dissi. A tigghia pronta, ‘nfurnati a fornu moderatu e aspettati un quartu d’ura abbuccateddu.
 
Curiosità: ‘Sta ricetta siciliana è regina di cucina; ccà si chiama olivetana ed è trippa sopraffina.

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