- Tempo di
Preparazione e cottura: 60 minuti circa
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Ingredienti per 4 persone:
- 1 kg
di trippa lessa;
- 1 cucchiaio di strutto;
- 1/2 cucchiaio di zucchero;
- 200 gr. di tritato di manzo;
- 2 melanzane tagliate a fette;
- sale e pepe;
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caciocavallo grattugiato;
- qualche fettina sottile di primosale fresco;
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cannella;
- 1 chiodo di garofano in polvere
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Preparazione:
- Un chilu di trippa
vugghiuta e tagghiata a tagghiarina e ogni tagghiarina quantu ‘na manu,
di lunghezza. Pigghiati un tianu e faciti e faciti squagghiari un
cucchiaru di struttu, junciti a ‘stu puntu ‘na cucchiarata di zùccaru
e, appena squagghiatu, jttatici la trippa facennu cociri a focu allegru
pi un beddu pizzuddu. Priparativi sparti un beddu ragù cu 200 gr. di
tritatu di manzu e friitivi, sempri sparti, e cu ogghiu vugghienti, dui
beddi milinciani tagghiati a feddi. A ‘stu puntu, dintra ‘na tigghia
untata d’ogghiu, cominciati a mettiri ‘na sulata di milinciani e
supra a chista, ‘na sulata di trippa e supra la trippa ‘na sulata di
ragù saliannuci supra sali, pipi macinatu, caciucavaddu grattatu,
qualchi fidduzza di primulali, un pizzicu di cannedda e qualchi chiovu
di garofanu macinatu. Ripititi li sulati, finu a jnchiri la tigghia,
finennu cu lu ragù cunzatu comu vi dissi. A tigghia pronta, ‘nfurnati
a fornu moderatu e aspettati un quartu d’ura abbuccateddu.
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- Curiosità: ‘Sta ricetta
siciliana è regina di cucina; ccà si chiama olivetana ed è trippa
sopraffina.