- Tempo di
Preparazione e cottura: 45 minuti circa
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Ingredienti:
- 1 kg. di farina
bianca da dolci;
- 12 tuorli d’uova ;
- sugna;
- 600 gr. di zucchero;
- 300 gr.
di cioccolato in polvere.
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Preparazione:
- Pignulata a la
missinisa Faciti ‘na conca di un chiudi farina bianca pi cosi duci e
dintra ‘sta conca zittitici: 12 russa d’ovu beddi sbattuti e
‘n’anticchia di sugna. ‘Mpastati a duviri e a lu mumentu bonu
tirativi fora tanti pizzuddi di pasta longa e grossa quantu un ditu.
Pronti ca sunnu tutti sti jdita pigghiatili ad unu ad unu e tagghiatili
a pizzudda ancora cchiù nichi, quantu un terzu di jditu. A chistu puntu,
pigghiati tutti ‘sti pizzudda e faciti ‘ndorari dintra ‘na padedda
cu sugna squagghiata. Pronti ca sunnu, facitili sculari e sculati ca
sunnu, faciti ‘na castedda. A focu lentu squagghiati 600 grammi di
zuccaru e 300 grammi di cioccolatu macinatu. Faciti rifriddari anticchia
e a ‘stu puntu sparpagghiatilu supra la pignulata.
BUON APPETITO !
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- mettete la farina a cratere su un
piano di marmo e metteteci dentro 12 uova sbattuti e un po' di
sugna. Impastate per bene e quando sara' pronta tagliate la pasta a
forma e dimensione di un dito. Poi tutti questi pezzi tagliateli
ancora in 3 parti. A questo punto prendete tutti questi pezzi e
fateli indorare dentro una padella con la sugna sciolta. Poi fateli
scolare e metteteli a castello. Sciogliete a fuoco lento 600 g. di
zucchero e 300 g. di cioccolato macinato. fatelo raffreddare un po'
e spargetelo sopra la pignolata.